Det sidste nye tiltag i vores meget varierede vifte af råvaretyper, er den så kaldte BIO folie. BIO folie har vi testet nogle gange med stor succes, og kan derfor i dag tilbyde vores kunder poser og sække fremstillet af BIO folie.

BIO råvarer, eller BIO FLEX som den også hedder, er fremstillet på basis af majs og er 100 % komposterbar, ved industriel kompostering. Det vil sige, at hvis folien/poserne komposteres, under de rette forudsætninger (rigtig temperatur, rigtig fugtighed og den rigtige kompostbakterie) vil den/de omdannes til vand, kuldioxid og humus inden for få måneder.

BIO FLEX råvaren er certificeret efter EU norm EN 13432. BIO folien som er fremstillet af PLA polymer (Polylactic Acid) er desuden markant co2-reduceret, kontra de almindelige PE polymere, som er fremstillet af fossile stoffer fra vores undergrund, og belaster vores klima med samme mængder CO2 i lighed med olie og benzin ved forbrænding.

NYHED! De seneste nye er, at SKAT pr. 19. oktober har halveret statsafgiften på Bio-bæreposer. SKAT har tidligere placeret Bio-bæreposer i samme afgiftskategori som plastbæreposer. Bioposer er som hovedregel tungere end almindelige plastposer. Da afgiften beregnes efter posernes vægt, blev de bionedbrydelige poser belastet hårdere af afgift end plastbæreposer.

Derfor har SKAT nu vedtaget, at bioposer er omfattet afgiftssatsen for papirbæreposer som er kr. 10,00 pr. kg mod de tidligere kr. 22,00 pr. kg. i kategorien plastbæreposer. (Emballageafgiftsloven §2).